Logo pl.boatexistence.com

Jak dostać się do Cahuita z Puerto Viejo?

Spisu treści:

Jak dostać się do Cahuita z Puerto Viejo?
Jak dostać się do Cahuita z Puerto Viejo?

Wideo: Jak dostać się do Cahuita z Puerto Viejo?

Wideo: Jak dostać się do Cahuita z Puerto Viejo?
Wideo: BEFORE You Come To Puerto Viejo | Things You Must Know | Costa Rica Travel Guide 2024, Może
Anonim

Najszybszy sposób na dostanie się z Puerto Viejo de Talamanca do Cahuita to taksówka, która zajmuje 21 minut i kosztuje 20–25 USD. Czy jest bezpośredni autobus między Puerto Viejo de Talamanca i Cahuita? Tak, jest bezpośredni autobus odjeżdżający z Puerto Viejo de Talamanca i przyjeżdżający do Cahuita.

Jak dostać się z Puerto Viejo do Parku Narodowego Cahuita?

Z Puerto Viejo wróć na główną drogę i jedź na północ. Skręć w prawo, gdy zobaczysz Restaurante Cabinas Vaz 2, aby dostać się do wejścia do Kelly Creek. Jedź dalej prosto i skręć w prawo na skrzyżowaniu, aby dotrzeć do kasy biletowej. Autobusem możesz wziąć autobus Limon do Puerto Viejo i wysiąść na Cahuita.

Jak dostać się z Puerto Viejo do Punta Uva?

Jak dostać się do Punta Uva. Punta Uva znajduje się 8,5 kilometra od centrum Puerto Viejo i jest łatwo osiągalna rowerem, samochodem i autobusem. To dość daleko na piechotę (około 5 mil), ale autobus jest łatwym sposobem na przemieszczanie się tam iz powrotem, jeśli nie masz samochodu.

Jak dostać się do Talamanca z Puerto Viejo?

Samolotem. Lotnisko Limon jest najbliższym lotniskiem lokalnym w stosunku do Puerto Viejo w Kostaryce. Sansa leci do Limon, a potem trzeba jechać autobusem lub autobusem wahadłowym do Puerto Viejo. Jest to 40-minutowy lot i kosztuje około 85 USD w jedną stronę, a transfer z Limon do PV trwa około 1,5 godziny.

Ile kosztuje taksówka z San Jose do Puerto Viejo?

I niedrogie: z San Jose do Puerto Viejo od 200-240$ dla par lub małych rodzin. Większe pojazdy są również dostępne dla większych grup. Jeśli porównasz to do nocy w San Jose, której tak naprawdę nie chciałeś, plus regularne stawki transferowe za osobę, znajdziesz to świetna okazja.

Zalecana: